Convertiu-vos!

La Quaresma és per a tots nosaltres un temps de preparació per a la gran festa de la Pasqua. Com que la festa és molt gran, necessita una gran preparació.

Per a preparar-nos bé hem de canviar, transformar-nos, convertir-nos. Convertir-se vol dir girar-se cap a Déu.

Durant la Quaresma ens girem cap a Déu mirant de canviar nosaltres mateixos, podem fer petits sacrificis de coses que ens costen. Hi ha adults que, en aquest temps de Quaresma, mengen menys; això és el dejuni. Jesús va dejunar quaranta dies al desert per a preparar-se per a la seva missió.

També volem canviar la nostra relació amb els altres, ser més generosos i compartir amb ells les nostres coses, el nostre temps, la nostra alegria; això és l'almoina. Jesús va admirar la vídua que feia almoina perquè va donar tot allò que tenia.

I finalment volem convertir-nos cap a Déu, girar-nos encara més cap a Ell. I això només podem fer-ho amb la pregària. Desitgem que aquestes pregàries del temps de Quaresma us ajudin a fer-ho.

 1. Compadeix-te de mi, Déu meu, tu que estimes tant; tu que ets tan bo, esborra les meves faltes.
  Salm 51,3
  Demanes tu a Déu que t'esborri les faltes?
 2. Quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.
  Mateu 6,3-4
  I tu, fas el que Déu vol només perquè la gent et vegi?
 3. Quan preguis, entra a la cambra més retirada, tanca-t'hi amb pany i clau i prega al teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.
  Mateu 6,6
  I tu, quan pregues, parles per parlar?
 4. Quan dejunis, perfuma't el cap i renta't la cara, perquè els altres no vegin que dejunes, sinó tan sols el teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.
  Mateu 6,17-18
  I tu, quan fas algun sacrifici, vols que tothom ho vegi?