Les Paràboles

Abans de començar

 
Les paràboles de Jesús són probablement les històries curtes més populars de la història. Diuen que qui ha sentit la paràbola del Fill pròdig, no l’oblida mai. N’hi ha de molt conegudes: com el Bon Samarità o el Sembrador, i d’altres de no tant, com l’Administrador astut o la Xarxa. Cada paràbola de Jesús és com un tresor que amaga un missatge per a nosaltres, per això hem preparat aquest llibre amb totes les paràboles.

A l’escola dels meus fills, els alumnes fan grupets per explicar-se coses difícils de matemàtiques. Diuen que ho entenen millor quan els ho explica un company. M’agradaria que aquest llibre us servís per entendre millor les paràboles, com si us les expliqués un company. Perquè jo no sóc un teòleg, ni un savi, ni un entès; només un pare de família que vol compartir senzillament allò que ha estudiat sobre les paràboles.

Per escriure el llibre he llegit molts comentaris sobre les paràboles, moltes interpretacions, que en diuen. I és que, després de 2.000 anys d’estudi, els savis encara no s’han posat d’acord sobre el seu significat. En el comentari que he escrit per a cada paràbola trobareu una explicació d’aquells aspectes on gairebé tots els savis coincideixen.

Hi diverses formes de llegir el llibre: podeu llegir-lo tot d’una tirada o bé llegir una paràbola cada dia. Podeu llegir primer totes les paràboles en còmic o tots els textos de la Bíblia i deixar els comentaris per a una segona lectura més reflexiva. Si voleu, podeu llegir les paràboles sense seguir l’ordre del llibre, en l’índex trobareu les pàgines corresponents. Els comentaris es poden llegir sense haver llegit els anteriors.

El llibre està pensat per a lectors de 9 a 99 anys. Els pares i educadors que el feu servir per a explicar les paràboles podeu dedicar una sessió a cada paràbola. Si llegiu la paràbola en còmic, no deixeu de llegir també el text bíblic per no perdre-us cap detall. Us recomano que prepareu la sessió llegint el comentari abans, us pot servir de guió per a l’explicació; cadascun dels paràgrafs conté una idea i el seu desenvolupament.

Espero que el llibre us ajudi a aprofundir en el coneixement de les paràboles. Que Jesús ens obri a tots el seu sentit i que nosaltres, deixebles seus, les apliquem a la nostra vida i donem molt de fruit.

Toni Matas

Si voleu comentar-me alguna cosa, aquí teniu el meu correu: tonimatas@bcnmultimedia.com

Prometo contestar!